BİLİNÇALTI TEMİZLİĞİ

 600,00

Kategoriler:

Açıklama

BİLİNÇALTI TEMİZLİĞİ
Bilinçaltında depolanmış olan bazı yanlış inançları tam tersiyle değiştirmektir. Yaşanan acılar, kişinin özgüven problemleri, takıntıları, duygusal karmaşası, aşk acısı ve depresyon gibi bir çok sorunu ele alır. Kısaca zihinsel olan sorunlarını bilinçaltı programlama ile değiştirmek ve iyileştirme tekniğidir.

Öncelikle hemen şunu belirtmekte fayda var ki öyle bahar temizliği yapar gibi bilinçaltı temizliği yapmak diye bir şey yoktur. Keşke öyle bilinçaltı temizleme yapan bir sihirli değnek olsaydı… Bazı yerlerde bu terim bir pazarlama aracı olarak kullanılsa da aslında bilinçaltı temizliği adı verilen spesifik bir uygulama  yoktur. Bilinçaltı temizliği kavramı bu anlamda baktığımızda aslında tam olarak içi dolu bir kavram değildir. Bu terim yerine “bilinçaltını yeniden programlama” kavramından bahsetmek daha doğru olur. Bilinçaltını yeniden programlamaktan bahsedilecekse de bunu bir hedef çerçevesinde yapmak şarttır. “Bilinçaltımın şöyle bir tozunu alalım” der gibi “Ben bilinçaltı temizliği yaptırmak istiyorum” derseniz, bu gerçekçi bir yaklaşım olmaz. Çünkü bilinçaltında bir temizlik yapmak istiyorsanız neyi neden temizlemek istediğiniz konusunda net olmanız gerekir. Kendinizde veya hayatınızda değiştirmek istediğiniz şeye net olarak karar vermeniz gerekiyor ki o konuda bir bilinçaltı değişim çalışması yapabilesiniz. Siz net olursanız, temizlenmesi gereken şeyler zaten temizlenir. Bu “bilinçaltı temizleme” kavramını, bilinçaltınızdan bir bilgi ya da bir yaşantıyı sildirmek olarak algılamamalısınız. Zira öyle bir silgi henüz keşfedilmemiştir. Ancak bilinçaltınızdaki bir kayıttan kaynaklanan herhangi bir algıyı değiştirmeniz gayet mümkündür. Böylece bilinçaltındaki herhangi bir kayıttan kaynaklanan “otomatik tepkiler, hisler, ve olumsuz davranış modellerinin” değişmesi mümkün olabilir.

Bu makalenin sonunda size kendi bilinçaltı temizliğinizi kendinizin yapabilmesi için öğrenebileceğiniz teknikleri detaylıca izah edeceğim, Hypnotistanbul’dan bu konularda alabileceğiniz online eğitimler ve özel ders imkanları hakkında da bilgi vereceğim, ancak önce şu “Bilinçaltı Temizliği” kavramını iyice bir anlamamız gerekiyor. Çünkü bilinçaltımızın nasıl çalıştığı konusuna hakim olmazsak, kavram kargaşası içinde hayatımızda değişim yaratmak konusunda hep bir adım geriden geliriz.

Gerçek Bir Değişimin İlk Adımı; Net Hedefler Belirlemektir

Öncelikle kendinizde değiştirmek istediğiniz şeyin/hissin ne olduğunu, ve neden buna ihtiyaç duyduğunuzu net olarak tanımlamak için kendinize bazı sorular sorabilirsiniz. Mesela; “Neden bilinçaltı temizliği yaptırmak istedim? Neyi değiştirmek istiyorum? Hislerimi mi? Mutsuz muyum? Öz güvenimin eksik olduğunu mu düşünüyorum? Hayatta beni geri tutan şeyler olduğunu mu düşünüyorum? Peki ne konuda ilerleyemediğimi düşünüyorum? Aşk mı? Para mı? Kariyer mi? Neden bilinçaltı temizliği yaptırmak istedim? Bilinçaltı temizliği yaptırdığımda kendimdeki pozitif değişimin ne olmasını, hayatımda neyin değişmesini umuyorum?” ve bunlar gibi bir çok soruyu kendinize sorarak hedefinizi ve problemi net olarak tanımlayabilirsiniz.

bilinçaltı temizliği

Bu tür soruların amacı aslında kendinizde değiştirmek istediğiniz veya hayatınızda değiştirmek istediğiniz şeyi net olarak tanımlamaktır. Problemin temelinde ne olduğunu bulmanız gerektiğinden bahsetmiyorum. Sadece problemin kendisinin ne olduğunu net olarak tanımlamanızdan bahsediyorum. Problemi veya hedefi net olarak tanımlamalısınız ki bilinçaltınızda ne konuda değişime ihtiyaç duyduğunuz konusunda bir fikir sahibi olabilesiniz.

Şu an nerede olduğunuzu bilmezseniz nereye gitmek istediğinizi de bilemezsiniz. Yola çıktığınız noktayı ve varmak istediğiniz noktayı net olarak tanımlayabilmeniz gerekiyor ki oraya vardığınızda bunu fark edin. Böylece vardığınız noktada yeni bir hedef belirleyerek adım adım nihai hedefinize ulaşmanız mümkün olabilir. Nereye gittiğinizi bilmezseniz oraya vardığınızda vardığınızı da fark etmezsiniz. Bilinçaltınızda “genel bir temizlik” yaptırarak hayatınızda mucizevi gelişmeler olacağını ummak boşa zaman kaybıdır. Değişim hedefinizi net olarak ifade etmek için önce bir kağıt kalem alın, kendinizde değiştirmek istediğiniz hisleri, davranışları, ulaşmak istediğiniz hedeflerinizi, amaçlarınızı bir listeleyin. Net ve objektif olun. Mesela listenize “Daha zengin olmak istiyorum” yazmayın. Bu net bir hedef değildir. Çünkü örneğin cebinizde 100 TL paranız varsa, cebinizde 110 TL’niz olduğunda daha zengin olmuş olursunuz öyle değil mi? Bilinçaltınız da hedefinize ulaştığınızı düşünür. Çünkü 10 TL daha zenginsiniz. Yani bilinçaltına net hedefler göstermek için önce sizin hedeflerinizi net olarak tanımlamanız ve belirlemeniz gerekir.

“Bilinçaltı Temizleme” vs “Bilinçaltı Yeniden Programlama”

bilinçaltı temizliğiŞimdi şu meşhur “bilinçaltı temizliği” kavramından ne anladığımızı bir tanımlayalım ki herhangi bir bilinçaltı çalışmasından beklentilerimizi doğru bir perspektife oturtabilelim. Sonrasında bilinçaltı programlama yöntemlerinden bahsederiz. Bilinçaltı temizliği veya bilinçaltı değişimi kavramını tanımlamak ve daha iyi anlamak için öncelikle bilinçaltının ne olduğunu, işlevini ve nasıl çalıştığını iyi anlamamız lazım. Bilinçaltı kavramının ne olduğu ve nasıl çalıştığı konusunda doğru bilgilere sahip olduğunuzda bilinçaltı temizliği yerine bilinçaltı programlama terimini tercih etmenin çok daha doğru bir yaklaşım olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Zira bilinçaltı temizliği dediğinizde çoğu kişinin aklına “birtakım eski anıların veya yaşantıların bilinçaltından silinmesi geliyor. Halbuki böyle bir şey mümkün değildir.

Bilinçaltı Temizliği ile Herhangi Bir Hatıra Bilinçaltından Silinebilir mi?

Örneğin aşk acısı çeken biri bilinçaltı temizliği yaptırarak o kişiyi sanki hiç tanımamış gibi bilinçaltından sildiremez. Ancak o ayrılıkla ilgili algıyı değiştirmek mümkündür. Çeşitli konularda, bilinçaltı kayıtlarımızdan kaynaklanan bazı istenmeyen algıları değiştirmek mümkündür. Bilinçaltı kayıtları revize edildiğinde, ilgili bilinçaltı kaydının tetiklediği otomatik davranışların, hislerin ve bilinç dışı tepkilerin değişmesi mümkündür. Yani herhangi bir bilinçaltı kaydını hipnozla da silemezsiniz, başka bir uygulamayla da. Ancak yeni kayıtlarla veya eski kaydın revize edilmesiyle davranış ve his değişikliği oluşturmak mümkündür. Silmek veya temizlemek diye bir şey yoktur. Zannedildiği türde bir “silme işlemi” ancak demans ve alzheimer gibi bazı organik hastalıklar yaşayan kişilerde görülür. Bu da zaten bilinçaltı kaydının silinmesi değildir. Bu organik/fizyolojik/biyolojik bir rahatsızlıktır. Bu tür organik rahatsızlıkları olan kişilerde hafıza kaybı olur, ki bu da zaten bir tıbbi bir hastalık olduğu için neyi silip neyi silmeyeceği de kişinin kontrolü altında değildir. Bilinçaltının işlevini ve nasıl çalıştığını bilirseniz, bilinçaltı çalışmalarından beklentilerinizi daha gerçekçi bir çerçevede tutabilirsiniz. Böylece hangi bilinçaltı değişim tekniğinin sizi hedefinize ulaşma konusunda destekleyebileceğini daha iyi anlayabilirsiniz.

Peki Nedir Bu Bilinçaltı? Nasıl Çalışır?

Bilinçaltının ne olduğu ve nasıl çalıştığı, davranışlarımızın nasıl şekillendiğiyle ilgili çok detaylı bilgi edinebileceğiniz bu videoyu izlerseniz, bilinçaltımızın nasıl çalıştığını çok iyi anlayacaksınız. Bilinçaltının nasıl çalıştığını öğrenebileceğiniz en mükemmel bilgi kaynağı bu videodur. Bu videodaki bilgiler, benim de mezunları arasında olduğum 49 yılın üzerinde geçmişiyle dünyanın ilk ulusal akreditasyon sahibi Hipnoz Akademisi olan HMI College of Hypnotherapy’de benim de hocalarımdan biri olan John Melton’un anlatımıyla sunulmaktadır. Bilinçaltının nasıl çalıştığını gerçekten anlamak istiyorsanız sayfalarca makaleler yazılar okumanıza gerek yok, bu video bu konudaki en açıklayıcı kaynaktır. Bu videoyu izlerseniz, kendiniz hakkında da iç görü kazanacaksınız. Probleminizi, hedeflerinizi, bilinçaltınızın neyi neden yaptığını çok daha iyi anlayacaksınız. Bu videoyu, akademinin de izniyle, sizlerle paylaşmak üzere Türkçe alt yazı ile tekrar kurguladım. Videoyu baştan sona dikkatle izlediğinizde, zihninizin nasıl çalıştığı hakkında çok değerli bilgilere sahip olacaksınız. Böylece bazı problemlerinizin neden oluştuğu, kaynağının ne olabileceği ve ne şekilde oluşmuş olabileceği hakkında yeni bir bakış açısı kazanacaksınız. Ayrıca bilinçaltı değişim yöntemlerinden biri olan hipnoz hakkında doğru bildiğiniz yanlışları anlamak ve daha detaylı yazılı bilgi için “Hipnoz Nedir” sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.

Bilinçaltımı Hangi Yöntemlerle Yeniden Programlayabilirim?

zihin programlamaBilinçaltı programlama ile ilgili en temel yöntem elbette ki hipnozdur. Ancak hipnoza gerek olmadan kendi kendinize yapacağınız bazı çalışmalar da bilinçaltı programlama ve hedeflere ulaşma konusunda çok etkilidir. Şimdi bu uygulamalardan bahsedelim. Ama bu aşamada öncelikle şunun da altını çizmekte fayda var ki; kendi kendinize yapacağınız bilinçaltı çalışmaları, aklınıza gelebilecek her konuda etkili olacak diye düşünmemek lazım. Çünkü bazı konularda kendi kendinize değil, bir uzmandan destek alarak bilinçaltı çalışmaları yapmanız gerekebilir. Hatta bazı konularda bilinçaltı çalışmaları değil, bir psikiyatriste veya ilgili hekime başvurmanız en doğrusu olacaktır çünkü bazı konuların temelinde organik rahatsızlıklar olabilir.

Örneğin; ağır depresyonda olan bir kişinin depresyondan kurtulmak için kendi kendine oto hipnoz çalışması yapması hiçbir işe yaramamakla beraber tam tersine, oto hipnoz (kendi kendine hipnoz) ile kişi kendini daha depresif bir duruma sokabilir. Neden mi? Çünkü oto hipnoz dediğimiz uygulama, kişinin kendi kendini hipnotik zihin durumuna alarak zihninde bazı pozitif imgelelemer yapması ve/veya bilinçaltına bazı pozitif telkinleri ulaştırması ilkesine dayanır. Oysa depresyonda olan biri kendini oto hipnoza aldığında, yani kendinde hipnotik zihin durumunu oluşturduğunda (ki depresyondaki kişiler zaten daima hipnozdadır ve telkine çok açıktır), bu zihin durumundayken pozitif imgeler hayal etmesi çok zordur zira depresyonda olan kişi ne kadar gayret gösterse de pozitif düşünemez. Kişi  pozitif hayaller kurmaya çalışsa da zihninde hep olumsuz düşünceler, umutsuzluk, çaresizlik, depresif düşünceler ve imajlar oluşur. Bu durumda kişi kendini pozitif yerine daha çok negatif telkinlerle beslemiş olur. Bu yüzden, ağır depresyondan muzdarip bir kişi kendi kendine oto hipnoz yapmamalıdır. Mutlaka önce bir hekime başvurmalıdır.

Ayrıca ağır depresyon geçiren kişiye bir hipnoterapistin hipnoz uygulaması yapması da uygun değildir. Hipnoz ağır depresyonda uygulanmamalıdır ama “hafif depresyon” konusunda, -doktorun da izni alınmak şartıyla- bir tamamlayıcı terapi olarak tedavi sürecine eşlik edebilir. Tıbbi konularda hipnoz tek başına bir alternatif tedavi yöntemi olarak görülmemelidir.

BİLİNÇALTI DEĞİŞİM TEKNİKLERİ

En etkili bilinçaltı değişim tekniklerinden bazılarını sıralayacak olursak;

Oto Hipnoz Tekniği

oto hipnozHedeflere ulaşma konusunda oto hipnoz çok etkili bir uygulamadır. Bilinçaltı, hipnoz altında deneyimlediği şeyle gerçek hayattaki deneyimleri ayıramaz. Bir hard disk gibi, kayıtlarına hangi program yüklenmişse o programı çalıştırır. Bizler de bilinçaltımıza çocukluğumuzdan beri yüklenen programların ürününü yaşıyoruz hayatlarımızda. Ancak bazıları hayatımıza pozitif katkı sağlayan kayıtlardır, bazıları da aslında hiç ihtiyacımız olmayan ve değiştirmek istediğimiz kayıtlardır. Zihnimiz bir simülatör gibidir. Kayıtlı olan programı simule eder. Hipnoz altında zihninizi bir simülatör olarak kullandığınızda bilinçaltınız sizi üstünde çalıştığınız hedeflerinize ulaştırmak üzere yeni programlamayı kayıtlarına alarak, adeta bir oto pilot gibi sizi hedefinize ulaştırır. Bilnçaltı temizleme derken, işte hedefinize yönelik bu tür bilinçatı çalışmaları yapmak zaten bilinçaltı temizliği yapmaktır. Kritik zihni devreden çıkarmakla (yani kendinizi hipnoz zihin durumuna almakla) zihninize yeni programlamalar yükleyebilirsiniz veya eski programlamadan daha baskın yeni kayıtlar oluşturarak eski kayıtları etkisiz hale getirebilirsiniz. Hayatınızda hiçbir şey zor olmak zorunda değil. Düzenli olarak oto hipnoza kısa bir vakit ayırmakla hayatınızın kontrolünü tamamen kendi ellerinize alabilirsiniz.

Bir çok oto hipnoz tekniği vardır. Bu tekniklerden kendinize uygun herhangi birini öğrenip uygulayabilirsiniz. Bunun için internetteki bilgi kirliliğine başvurmaktan ziyade bir uzmandan gerçek bir oto hipnoz eğitimi almanız size daha yardımcı olabilir. Gerçek oto hipnozu doğru öğrenmeniz için dikkat etmeniz gereken şey, bunu internet sitelerinde bulduğunuz yazılardan öğrenmeye çalışmak yerine bir hipnoterapiste başvurarak öğrenmenizdir. Zira internette oto hipnoz konusunda çok bilgi kirliliği olduğunu görüyoruz. Bir çok oto hipnoz tekniği vardır ve her teknik herkes için uygun değildir. Sizin için en uygun yöntemleri öğrenmek için oto hipnoz eğitimini alırken kendi şehrinizde bulunan ve size rehberlik edebilecek bir hipnoterapistten bire bir eğitim almanızı tavsiye ederim.

Zihinsel Banka Tekniği

Başka bir bilinçaltı değişim yöntemi de Zihinsel Banka tekniğidir. Zihinsel Banka, hipnoz içermeyen bir bilinçaltı değişim uygulamasıdır. Zihinsel Banka tekniği hedeflere ulaşma konusunda çok etkili bir uygulamadır ve kişinin kendi kendine günde 5 dakikasını ayırarak yapabildiği bir uygulamadır. Zihinsel Banka’nın ne olup ne olmadığı ile ilgili çok geniş bilgiyi web sitemde ana menüde bulunan “Eğitimler” linkinde bulabilirsiniz. Bu eğitimi online olarak almanız da mümkündür. Bilinçaltı temizliğinden bahsederken bu tür bir temizlik(!) girişiminin neden bir işe yaramayacağından bahsetmiştik. Ayrıca hedefin net olarak tasfir edilmesi gerektiğinden de bahsetmiştik. İşte  Zihinsel Banka uygulaması, örneğin gelirinizi arttırma konusunda sizi engelleyen bilinçaltı dirençlerinizi ortadan kaldırma konusunda, veya kilo verme, kilo alma, akademik başarı, kariyer başarısı, ilişkiler, ve benzeri bir çok konuda bilinçaltı dirençlerinizi kırmanızı sağlayan ve hayatınızda majör pozitif değişimler oluşturmak konusunda çok etkili bir uygulamadır. Bu eğitimi Türkiye’de sadece Hypnotistanbul’da bulabilirsiniz. Eskiden grup eğitimi olarak verdiğim bu eğitimi artık online eğitim olarak verdiğim için Türkiye’nin neresinde olursanız olun, bu tekniği online video eğitimi alarak öğrenmeniz mümkündür. Eğitime kayıt olarak kendi hızınızda, evinizden bu eğitimi günün istediğiniz saatinde tek seferde veya vaktiniz oldukça izleyerek tamamlayabilirsiniz. Sonrasında yatmadan önce günde 5 dakikanızı ayırarak bilinçaltınızı doğru hedefe programlayabilirsiniz.

Bireysel Hipnoz- Hipnoterapi Seansları

Bilinçaltında değişim yaratma ve bilinçaltını yeniden programlama konusunda Hipnoz da en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Web sitemde hipnozun yardımcı olabileceği 101 konunun listesini, yukarıda ana menüdeki “Hipnoz Nedir” sayfasında  bulabilirsiniz. O sayfanın en altındaki linkte de Hipnozun yardımcı olabileceği 101 konuyu inceleyebilirsiniz.  Bilinçaltı temizleme deyince akla ilk gelen şey hipnozdur. Hipnoz da bir hedef doğrultusunda yapılır. “Şöyle genel bir bilinçaltı temizleme yapalım” yaklaşımıyla hipnoz yapılmaz.  Hipnozun gücünü keşfetmek için kendi şehrinizde iyi bir hipnoterapiste başvurabilirsiniz. Yıllardır sizinle olan bir problemi sadece 1 seansta gidermeniz elbette mümkün olmayabilir. Bu gerçekçi bir beklenti olmayabilir. Ama bir çok konuda sadece 1-2 seansta sonuç alındığında da şaşırmıyoruz açıkçası. Hipnoz, her kişide farklı hızda ve farklı nitelikte etki gösterir. Hipnoz ve bu tür tüm bilinçaltı temizleme çalışmalarında -konu ne olursa olsun- sonuca ulaşmanın hızı, ihtiyaç duyulan seans sayısı vs kişiden kişiye değişiklik gösterir, çünkü her kişi farklıdır. hipnozYani herkeste aynı hızda sonuç vereceği vaat edilebilen sihirli bir hipnoz formülü yoktur zira her kişide problemin yoğunluğu, problemin türü, kişinin o problemle ilgili bilinçaltı ilişkilendirmeleri ve sebepleri farklı farklıdır.

Özet olarak; her kişi kendi hızında gelişim gösterir. Bu yüzden konu ne olursa olsun, herhangi bir konuda önceden herhangi bir “kesin seans sayısı” belirtmek veya “garantili sonuçlar” vaat etmek etik bir yaklaşım olmasa da bazı terapistler önceden bazı “kesin seans sayıları” vaadinde bulunabiliyorlar.  Bu tür vaatlere itibar etmemek gerekir çünkü hipnoz çok etkili bir uygulama olsa da herkeste farklı hızda ve farklı etkide çalışır. Örneğin aynı konu için terapi alan iki kişiden biri 3-4 seansa ihtiyaç duyarken, bir başka kişi 7-8 seansa ihtiyaç duyabilir. Hipnoz, bilinçaltı programlarımızı değiştirme  ve bu makalenin konusu olan bilinçaltı temizleme konusunda kesinlikle denemeye değer en etkili yöntemlerden biridir çünkü değişim oldukça hızlı olabiliyor ve başarı oranı oldukça yüksektir. Tabi bu bilinçaltı temizleme kavramını bir bahar temizliği gibi görmeyip, somut ve net bir “hedef” belirlenmesi şartıyla.

Bir hipnoterapiste “Ben bilinçaltı temizliği yaptırmak istiyorum” demeyin, probleminizi net olarak söyleyin ki o konuda verimli bir çalışma yapabilesiniz. Değiştirmek istediğiniz hissiyatı belirtin veya ulaşmak istediğiniz hedefi söyleyin. Net olun. Size “gelin şöyle bir bilinçaltı temizliği yapalım” diyen bir hipnoterapiste rastlarsanız, itibar etmeyin derim. Zira hipnoz ve benzeri bilinçaltı çalışmaları, bir hedef belirleyerek yapılır. Unutmayın ki bilinçaltı temizliği, bahar temizliği gibi bir şey değildir. Bilinçaltında temizlenecek veya silinecek şeyler yoktur. Değiştirilecek şeyler, eklenecek veya revize edilecek şeyler vardır. Yeni bilinçaltı ilişkilendirmeleri oluşturarak algıyı ve hissedileni değiştirmek, dirençleri kırmak, yeni hedeflere programlamak, olumsuz bir algıyı olumlu ile değiştirmek, onu yeniden hedefe odaklamak ve hedefe yönelik yeniden programlamak vardır. Unutmayın ki bilinçaltı bizim düşmanımız değildir. Hayatınızda şimdiye kadar olup biten bir çok güzel şey de bilinçaltı programınız sayesinde olmuştur. Bu nedenle bilinçaltının o olağanüstü gücünü kendi yararınıza kullanmak için ona hedefi tanımlamak gerekir. Hedefe programlamak gerekir. Bilinçaltı çalışmalarla yaşam senaryonuzu değiştirebilirsiniz. Kendinize en yakın hissettiğiniz yöntemleri uygulayarak bilinçaltınızı yeni bir yaşam senaryosu oluşturmak için yeniden programlayabilirsiniz.

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“BİLİNÇALTI TEMİZLİĞİ” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir